SALSES PER A PASTES

SALSA PUTANESCA (10 PAX)
INGREDIENTS
1 kg tomàquets madurs
300 g ceba
2 alls
1 bitxo / guindilla
200 g olives negres
3 llaunes de tonyina
5 filets d’anxova
2 CS de tàpares (alcaparras)
Oli oliva
Sal i pebre

PREPARACIÓ
Picar la ceba i l’all i sofregir amb oli.
Rallar el tomàquet i afegir a la ceba.
Quan ja estigui cuit afegir les olives, les tàpares i la guindilla. Coure 5 minuts i afegir les anxoves i la tonyina. Coure 5 minuts més i condimentar.
Ha de picar una mica, si és necessari afegir pebre negre o pebre picant.
*Serveix per acompanyar pastes

SALSA CARBONARA (10 pax)

INGREDIENTS
500g ceba macedònia
250 g xampinyons macedònia
250 g bacó
500 g nata
½ got de vi blanc
Sal i pebre

PREPARACIÓ
Fer un sofregit amb la ceba. Quan sigui daurada afegir els xampinyons.
Desprès afegir el bacó tallat a tires fines.
Afegir el vi i coure fins que evapori l’alcohol.
Afegir la nata i coure fins que estigui a la textura que volem.
Condimentar i llestos!

SALSA PESTO (10 pax)

INGREDIENTS
50g de julivert fresc (perejil)
150g d’alfàbrega fresca (albahaca)
50 g pinyons
100 g parmesà rallat
1 dent d’all
Oli oliva

PREPARACIÓ
Posar tots els ingredients, menys l’oli, en el got de túrmix. Triturar i afegir l’oli poc a poc.
La salsa ha de quedar lligada.

No hay comentarios: