EMPANADA GALLEGA

De Recetas
EMPANADA GALLEGA
INGREDIENTS
Massa
250 g farina
100 g aigua tèbia
6 CS oli
10 g llevat
1 cc sal
1cc pebre dolç (pimentón)

Farcit
200 g samfaina
1 llauna de Tonyina
100 g Olives verdes


PREPARACIÓ
Massa
Mesclar la farina amb el llevat, l’oli, la sal i el pebre dolç.
Afegir l’aigua poc a poc i amassar fins que la massa sigui ben llisa.
Deixar fermentar 30 minuts.

Farcit
Mesclar tot junt, condimentar

Estirar la meitat de la massa i posar en una bandeja de forn.
Posar el farcit per sobre.
Estirar l’altre meitat de la massa i tapar el farcit. Ajuntar les dues masses, i si sobra massa aprofitar per decorar.
Fer un forat al mig per a que pugui respirar, i fer algun tall per tota la massa.
Pintar amb ou batut i coure al forn a 200 ºC.
Quan estigui daurada retirar.

*També es pot fer amb sobrassada o carn picada, o exclusivament amb samfaina, i per tant vegetal.

No hay comentarios: